רבות מן הנשים יסבלו משינויים בלחץ הדם במהלך תקופת ההריון, לעיתים לחץ הדם יהיה גבוה ולעיתים נמוך, ואליהם יתווספו תחושות שונות. מתי רמת לחץ הדם בהריון עשויה להיות מסוכנת? האם יש צורך באשפוז בבית החולים בשל לחץ דם גבוה או נמוך? וכיצד זה משפיע על ההריון?
ערכי לחץ דם בהריון
חשיבות בדיקת מדדי לחץ דם
אחת לכמה זמן בודקים את לחץ הדם במהלך תקופת ההריון, כאשר הדבר נעשה בצורה יסודית יותר ככל שההריון מתקדם, ובעיקר בשליש האחרון.
מעקב אחר מדדי לחץ הדם
נשים אשר העידו על ירידה או עליה בלחץ הדם ידרשו לעבור מעקב קפדני יותר במהלך ההריון, על מנת לשמור על המשך הריון תקין ובריא, ללא סכנות של לידה מוקדמת או התפתחות של רעלת הריון.
לחץ דם גבוה
לחץ דם גבוה במיוחד בהריון הינו אחד מן המצבים הסבוכים השכיחים ביותר. לחץ דם גבוה במיוחד, העומד על 90/140 ומעלה, עשוי להצביע על רעלת הריון, ועל כן, יש צורך לעקוב גם אחר שאריות חלבון בשתן. שני המדדים הללו עשויים לסכן גם את האם וגם את העובר, ועל כן, לעיתים יהיה צורך בשמירת הריון או באשפוז ביחידה להריון בסיכון גבוה, על מנת לאפשר ניטור של העובר בצורה קבועה ויום יומית.
לחץ דם נמוך
טיפול בלחץ דם גבוה או נמוך
בעיות בלחץ דם דורשות טיפול, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בתקופת ההריון. בעוד בדרך כלל ניתן להתאים תרופות להתמודדות עם לחץ דם גבוה או נמוך, לעיתים, לא ניתן לקחת את התרופות הללו במהלך ההריון, בשל הסכנה להתפתחות העובר. לכן, הטיפול בבעיות לחץ דם במהלך ההריון יהיו שמרניות, החל מהתאמה של תזונה נכונה, מנוחה והשגחה. מסיבה זו, ההמלצה על אישפוז לבירור והמשך מעקב, מאפשרת נקיטת צעדים זהירים על מנת למנוע סיבוכים או רעלת הריון, ולאפשר המשך תקין ובריא של ההריון.