לידת תאומים – לידה כפולה שמצריכה הערכות מראש


לידת תאומיםבעוד מרבית מן הנשים חוששות לקראת הלידה, הרי שלידת תאומים מביאה איתה חששות כפולים.  כיצד תתנהל הלידה? האם ניתן ללדת בלידה רגילה או שכדאי לפנות לניתוח קיסרי? מהם הסיבוכים העלולים להתפתח כתוצאה מלידה תאומים? ומה הדרך הבטוחה ביותר והנוחה ביותר ללידת תאומים? הנה כל מה שאת צריכה לדעת.

שיטת היילוד

נשים רבות בוחרות ללדת תאומים בלידה קיסרית, לעיתים גם אם אין בכך הכרח רפואי. הניתוח הקיסרי מאפשר קביעת מועד מתאים ללידה, בהתאם להתפתחות העוברים, והוא גם מונע סיבוכים העלולים להתפתח במהלך לידה וגינאלית.

יחד עם זאת, הגישה היום במרבית מבתי החולים היא לאפשר לנשים שמעוניינות בכך ללדת בלידה וגינאלית, ובתנאי, שהעובר הראשון נמצא במצג ראש. ומה עם לידה טבעית ללא אפידורל?

במידה ואין התוויה רפואית, ניתן בהחלט ללדת תאומים גם בלידה טבעית, יחד עם זאת, מרבית מהרופאים ימליצו על שימוש באפידורל, וזאת על מנת לספק הכנה מתאימה ליולדת במידה והיא תזדקק לניתוח קיסרי.

מהלך הלידה

לידת תאומים היא כפולה, ובהתאם לכך, גם הצוות הרפואי בבית החולים. שתי מיילדות ילוו את היולדת, על מנת לאפשר טיפול לוולד הראשון ובמקביל לדאוג לוולד הנשי שעושה את דרכו במורד תעלת הלידה.

לצוות הרפואי מתלווה גם רופא מיילד וגם רופא ילדים, ולעיתים רופא מרדים, במידה ויהיה צורך לסור את ניתוח קיסרי במהירות. במהלך הלידה מחוברת היולדת לשני מוניטורים, על מנת לאמוד את מצבם של שני העוברים בכל עת.

בעוד הוולד הראשון יצא בלידה רגילה, לרוב כמו בלידת עובר יחיד, הרי שיש צורך לוודא כי הוולד השני יוצא אף הוא.

לאחר לידת הוולד הראשון יבדוק הרופא את מצבו של העובר השני, מבחינת מצג ומבחינת שק מי השפיר. במידת הצורך תתבצע פקיעה של שק מי השפיר על מנת לאפשר לעובר השני לצאת.

הסיכונים בלידת תאומים

הריון תאומים נחשב הריון בסיכון גבוה, וככזה, גם לידת תאומים עלולה לטמון בחובה סיכונים שונים, אשר אינם בהכרח חלים על לידת עובר יחיד. דוגמא לכך היא באשר למשך זמן ההריון. בעוד נשים עם עובר יחידני יכולות למשוך את ההיריון עד סוף השבוע ה 42, לידת תאומים לרוב תתרחש כבר בשבוע ה 37 להריון, גם אם מדובר בלידה ספונטנית, וזאת מאחר והרחם אינה יכולה להכיל את משקלם או גודלם.

ישנן כמה סיבות לסיבוכים בלידת תאומים: לידה של פגים או לידת תאומים במשקל נמוך שכיחות בדרך כלל. סיכון נוסף הוא היתקעות או חוסר התקדמות ללידה של העובר השני, וזו הסיבה כי לרוב ממליצים הרופאים על ניתוח קיסרי קבוע מראש, או על הכנה לניתוח קיסרי כבר בחדר הלידה.

התערבות רפואית בלידת תאומים

לידת תאומים עלולה לגרור סיבוכים שונים, בשל העובדה כי קיימים שני עוברים הצריכים לצאת אל אוויר העולם בפרק זמן שונה. בעוד במרבית מן המקרים העובר הראשון יוולד ללא כל התערבות רפואית, יהיה צורך לסייע במעט לעובר השני, בעיקר אם המנח של העובר השני אינו במצג ראש. במקרים בהם אין התקדמות לידה של העובר השני, ייתכן ויחליט הצוות הרפואי לפנות אל חדר הניתוח על מנת לבצע ניתוח קיסרי, גם אם העובר הראשון נולד בלידה רגילה.

לידת תאומים היא חוויה מרגשת, אך מאתגרת לא פחות. הכנה טובה לקראת הלידה, הקשבה לצוות הרפואי וגם תמיכה נפשית ורגשית במהלך הלידה, תעניק לך את הביטחון המלא. חשוב לזכור, כי למרות שלידת תאומים גוררת אחריה התערבות רפואית, אין זה הכרחי, ובהחלט ניתן גם ללדת בלידה רגילה.

072-3971495
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!