למה חשוב לבצע עיסוי פרינאום לפני הלידה?

המדריך המלא - מתי להגיע לחדר לידהכמעט כל אישה בהיריון שמעה בשלב כזה או אחר את שילוב המילים "עיסוי פרינאום", אותו עיסוי אשר אמור לסייע לנו להגמיש את רקמות הנרתיק ולסייע ליציאה של התינוק מבעדנו ללא חתכים או קרעים. אז מהו באמת עיסוי פרינאום? איך עושים אותו והאם הוא באמת יכול "להציל" אותנו מתפרים לאחר הלידה?

מה זה פרינאום בכלל?

כולנו היינו בשיעור ביולוגיה בו למדנו על מבנה איברי המין, אך מעולם לא שמענו על חלק קטן שנקרא "פרינאום" עד שהיינו בהיריון.

הפירנאום הוא מה שנקרא – אזור החיץ, החלק העורי שמצוי בין הנרתיק לבין פי הטבעת. עיסוי של אזור החיץ מסייע לנו להגמיש את העור ובכך למנוע מצב של קרעים או חתכי חיץ שיובילו לתפרים לאחר הלידה. ומאחר שתפרים הם דבר לא נעים, מציק ואפילו כואב, הרי שהעיסוי הפך להיות חלק אינטגרלי מההכנה לקראת הלידה.

איך מעסים את הפרינאום?

את עיסוי הפרינאום אפשר לעשות לבד או לבקש את הסיוע של בן הזוג. לפני העיסוי חשוב מאוד לרחוץ את האזור, וכמובן לשטוף ידיים היטב.

יש לקחת שמן טבעי, כדוגמת, שמן נבט חיטה, שמן שקדים או שמן ייעודי לעיסוי פרינאום שניתן למצוא בבתי טבע שונים. לאחר ההכנה יש לשכב על המיטה, כאשר כפות הרגליים נוגעות ברצפה והברכיים מפושקות באוויר. טובלים בשמן את האצבע המורה ובצורה איטית מעסים את אזור החיץ ומחליקים את האצבע אל תוך הנרתיק במשיכה קלה כלפי מטה ובכיוון של פי הטבעת. מעת לעת יש לשמן את האצבע מחדש.

המתיחה העדינה של האזור מאפשרת להרפות את העור ובכך להכין את האזור לקראת הלידה. את העיסוי מומלץ לבצע החל מהשבוע ה 34 להיריון, במשך עשר דקות עד רבע שעה בכל יום. ככל שמתקדמים בעיסויים, כך ניתן יהיה להרחיב את הפתח ולהגמיש אותו יותר, עד להכנה מלאה.

מתי מעסים את הפרינאום?

עיסוי פרינאום מתבצע החל מהשבוע ה 34 להריון כחלק מההכנה ללידה, אך גם בעת הלידה עצמה על ידי המיילדת. יולדות רבות מביאות איתן אל בית החולים שמן נבט חיטה או שמן שקדים בכדי שהמיילדת תבצע עיסוי פרינאום במהלך הלידה עצמה. העיסוי בעת הלידה מסייע בתהליך הלידה.

זה באמת עובד?

ישנם מחקרים לא מעטים על עיסוי פרינאום, אשר בדקו את ההבדל בין נשים שעברו עיסוי פרינאום לפני הלידה לבין אלו שלא.

מחקרים אלו מצאו כי נשים שביצעו עיסוי פרינאום באופן קבוע כמעט ולא נזקקו לתפרים לאחר הלידה, או לתפרים בודדים בלבד. יחד עם זאת, אין הבטחות חד משמעיות, אבל זו בהחלט אחת מן האפשרויות שעשויות להקל על מהלך הלידה, ועל כן, נשים רבות בוחרות לעסות את הפרינאום כחלק מההכנה לקראת הלידה.

מתי לא לבצע עיסוי פרינאום?

לא כל אישה מתחברת לאופן הזה של העיסוי, ולחלקן התחושה ממש לא נעימה עד בלתי נסבלת. לכן, במקרים אלו, חשוב שלא להכריח את הגוף או את הנפש. גם נשים הסובלות מפטרייה או מהרפס, ובוודאי נשים שיש להן צירים מוקדמים, צריכות להימנע מביצוע של עיסוי פרינאום.

עיסוי של הפרינאום הוא עוד אמצעי להכין את הגוף לקראת הלידה. העיסוי מגמיש את אזור חיץ הנקבים ומספק התרחבות של האזור במטרה למנוע חתכים או קריעות של האזור במהלך הלידה.

יחד עם זאת, אין שום ארובה רפואית כי העיסוי אכן יצליח במאת האחוזים, והדבר תלוי גם בגופה של היולדת, תהליך הלידה ועוד גורמים רבים אחרים המשפיעים על הצורך או חוסר הצורך בחיתוך.

ראו גם:

יתרונות מסאג' (על ידי מעסה מקצועי בלבד) בשליש האחרון של ההריון

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!