עובדת שילדה זכאית לצאת לחופשת לידה בתשלום, בהתאם לוותק שלה במקום העבודה. חופשת לידה מקובלת בתשלום תהיה למשך תקופה שאורכה החל מחמישה עשר שבועות ועד לעשרים ושישה שבועות. אך מה קורה לאחר מכן?
זכאות והורות
חופשה ללא תשלום במסגרת הארכת חופשת הלידה תחל מהמועד שלאחר סיום חופשת הלידה בתשלום. חשוב לדעת שלא רק מי שילדה תוכל לצאת לחופשה ללא תשלום שכן מדובר בזכות המתלווה להורות ולא רק ללידה. מהי בעצם משמעות הדבר?
איסור פיטורין והארכת החופשה
אישה שנכנסה להיריון או אישה שילדה ונמצאת בחופשת לידה – לא ניתן לפטרה. פיטורין במצבים כאלה יהיו הליך חריג בלבד ויתבצעו אך ורק באישור מיוחד של משרד הכלכלה. אך מהו הדין כאשר מדובר באישה שמבקשת לצאת לחופשת לידה למשך פרק זמן נוסף? גם במקרה כדלהלן על המעסיק מוטלים סייגים לצורך פיטורין.
לכמה ניתן להאריך את החופשה?
יציאה לחופשת לידה בתשלום מוגבלת בזמן, בתאם לוותק במקום העבודה. לוותק במקום העבודה ישנו משקל גם כאשר רוצים להאריך את החופשה. מהו פרק הזמן המקסימלי שאליו ניתן לצאת לחופשה ללא תשלום שלאחר הלידה? משך החופשה לא יעלה על תקופה של שנה מיום הלידה. בפרק זמן זה לוקחים בחשבון גם את התקופה של חופשה בתשלום.
חובה להודיע למעסיק
כיצד ניתן לבקש להאריך את חופשת הלידה? התהליך פשוט – מוסרים למעסיק הודעה. נציין כי לא מדובר בבקשה, כלומר המעסיק לא יכול לסרב להארכת חופשת הלידה במידה והעובדת צברה את הוותק הנדרש. במידה וההורים מעוניינים שהאב, ולא האם, יממש את הארכת חופשת הלידה, זה בהחלט אפשרי. בנוסף, ישנה אפשרות לפצל את הזכאות, כלומר שחלק מתקופה החופשה המוארכת תנצל האישה וחלק אחר מהתקופה ינצל הבעל (או בן הזוג).