דימומים במהלך ההריון עלולים לגרום לאשפוז מוקדם


דימומים בהריוןדימומים במהלך תקופת ההריון הינן דבר שכיח, בעיקר בשליש הראשון, יחד עם זאת, בכל מקרה של דימום בהריון יש לגשת את הרופא, על מנת לוודא המשך הריון תקין. אז מהן הסיבות לדימום בהריון? האם יש ממה לחשוש? למה כדאי לשים לב? ומה עושים?

ישנן סיבות רבות להופעת דימום במהלך תקופת ההריון, בעיקר בתחילת ההריון, אך גם לקראת סוף השליש האחרון של ההריון.

הפלה

ישנן הריונות אשר לא מתחילים באופן תקין, ובמרבית המקרים, הנשים כלל לא יודעות כי היו בהריון, מאחר והדימום מופיע כדימום וסת כבר בשבועות הראשונים להריון.

הפלה בשבועות הראשונים של ההריון יכולה להיגרם כתוצאה מבעיה הורמונלית, זיהומית או אנטומית. דימום של הפלה בשבועות הראשונים יכול לבוא לידי ביטוי כווסת מאוד חזקה המלווה בדימום גבוהה ובחתיכות של רקמות אשר יוצאות החוצה מן הנרתיק.

מה עושים? בדיקה אצל הרופא המטפל תוכל לאבחן את סוג ההפלה והאם יש צורך בביצוע של גרידה, או שההריון נפל במלואו.

השתרשות העובר ברחם

יש נשים המדווחות על דימום חלש בשבועות הראשונים של ההריון, דימום זה הוא כתוצאה מהשתרשות העובר ברחם, מדובר בתופעה תקינה לחלוטין כאשר הדימום דומה יותר להפרשה עדינה.

מה עושים? זוהי תופעה טבעית אשר מורגשת אצל חלק מן הנשים. אין צורך באיבחון או בטיפול כאשר מדובר בהפרשה דמית קלה.

הריון חוץ רחמי

ישנם מקרים בהם ההריון משתרש מחוץ לרחם, כלומר, הביצית המופרית לא הצליחה להגיע אל הרחם ונותרה באזור החצוצרה או השחלה. זהו הריון לא תקין אשר בדרך כלל יבוא לידי ביטוי בדימום כבד.

מה עושים? במרבית מן המיקרים, אם ההריון לא נופל במלואו, יש צורך בביצוע של גרידה על מנת להוציא את שאריות ההריון.

שליית פתח

כאשר השלייה נמצאת בסמוך אל צוואר הרחם או שהיא חוסמת את צוואר הרחם, ההריון עשוי להיות רגיש במיוחד ועשויים להיות דימומים בשל הסמיכות של השלייה אל צוואר הרחם.

מה עושים? נשים להן שליית פתח צריכות להימנע מקיום יחסי מין ומפעילות גופנית מאומצת. לעיתים יש צורך באשפוז והשגחה בבית החולים, בעיקר לקראת סוף השליש האחרון.

היפרדות שלייה

כאשר השלייה מתנתקת מהרחם, בין אם בצורה חלקית ובין אם בצורה מלאה, ישנו מצב של דימום מאסיבי.

מה עושים? במצב של היפרדות שליה יש צורך להגיע אל הרופא המטפל או אל מיון יולדות על מנת לעקוב אחר בריאותו של העובר. לעיתים יהיה צורך בביצוע של יילוד.

הורמונים

השינויים ההורמונאליים שעובר הגוף במהלך תקופת ההריון, עשויים לגרום למחסור בהורמון הפרוגסטרון, והדבר עשוי לבוא לידי ביטוי בדימומים.

מה עושים? יש לבדוק את רמת ההרומונים בגוף, ולעיתים יהיה צורך בקבלת זריקות של פרוגסטרון על מנת לייצב את רמת ההורמונים, ובכך להתגבר על הדימומים.

יחסי מין

בשל התרחבות כלי הדם, אזור הנרתיק וכל אזור איבר המין הופך להיות רגיש ופגיע יותר. דימום עשוי להופיע לאחר קיום של יחסי מין כתוצאה מפגיעה ברירית של הנרתיק.

מה עושים? מוטב להימנע מפעילות מינית אינטנסיבית. במידה וישנו דימום לאחר קיום יחסי מין, יש צורך במנוחה.

מרבית מן ההריונות התקינים מלווים בדימום מהנרתיק ברמה כזו או אחר ובתקופות שונות של ההריון. בדרך כלל אין צורך בלחץ, ומנוחה היא תרופה מספקת לאחר הופעה של דימום. יחד עם זאת, בכל מקרה של דימום מאסיבי מן הנרתיק, או בכל חשש שעולה, יש צורך להגיע אל בית החולים על מנת לוודא את תקינות ההריון ולאפשר בריאות מלאה לאם ולעובר.

מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!