כל שלב בהריון הוא מרגש בפני עצמו. מדובר בתהליך מופלא, מרהיב שמעורר המון שאלות ותהיות בקרב הורים רבים. אחד השלבים היותר מרגשים הוא כאשר העובר מתחיל לזוז ואנו ממש מרגישות את זה.
שאלות רבות עולות בהקשר הזה של תנועתיות העובר ביניהן אילו סוג של תנועות עליי להרגיש, כמה פעמים ביום עליי להרגיש את התנועות הללו ועוד.
מה מרגישים?
מדוע מעקב אחר תנועות העובר הוא חלק חשוב במהלך ההריון?
חוסר תנועה של העובר, בעיקר אחרי שכבר חשנו תנועה יכול לעתים להעיד על מצוקה של העובר מה שמחייב הגעה לבדיקה באופן מיידי. יחד עם זאת, תזיזתיות של העובר מאפיינת את התפתחותו התקינה ולכן ככל שההריון נמצא בשלב מתקדם יותר, כך התנועות הופכות חזקות וברורות יותר ביניהן אגרופים ואפילו גלגולים.
האם כדאי לספור את תנועות העובר?
בדרך כלל נשים שמות לב כי יש תזוזה לאורך היום בלי לכוון לכך ולעתים כשאנו פעילות ועסוקות, אין אנו שמות דגש ולא ממש שמות לב לכך. בערב, זה הזמן הטוב ביותר להרגיש כי אנו פנויות ולכן כל תשומת הלב מכוונת לאותה תנועתיות.
מתי יידרש מעקב מכוון?
כיצד מומלץ לבצע את המעקב?
מומלץ לעקוב אחר התנועות 3 פעמים ביום. כאשר מתרכזים בתנועות חשוב להיות באמת מרוכזים רק בתנועות מבלי להסיח את הדעת לדברים אחרים, כי אז לא באמת שמים לב מה קורה.
לעומת זאת, אם ביצעת את כל הפעולות אחת אחרי השנייה, חיכית חצי שעה ועדיין אין את חשה בתנועתיות, מומלץ לגשת להיבדק אצל הרופא.
ברוב המקרים שהאם חושבת שהעובר לא זז, זה לרוב כי היא לא חיכתה מספיק זמן. בכל מקרה, כדאי להיות קשובות לגוף לאורך כל ההריון ולא לצאת מנקודת הנחה שהכל בסדר או הכל לא בסדר.