בעוד מרבית מן העוברים יגיעו אל מצג ראש עד לשבוע ה 36 של ההיריון, כ-5% מהם, יישארו במצג עכוז. על מנת לאפשר לידה נרתיקית, ייתכן וכדי לשקול לבצע היפוך של העובר, על מנת להימנע מלידה קיסרית. איך עושים את זה? באיזה שבוע?? הנה כל מה שצריך לדעת על לידה אחרי היפוך.
מהו מנח עכוז?
עוברים שלא התהפכו עד לשבוע ה 36 להריון, סביר להניח שכבר לא התהפכו בשל גודלם. מצב זה אינו מאפשר לידה נרתיקית, מאחר והוולד לא יוכל לדחוף את עצמו כלפי מטה בתעלת הלידה. נשים אשר הובחן כי העובר במנח עכוז עד לשבוע ה 36 של ההיריון, יופנו אל ניתוח קיסרי או אל היפוך.
מהו היפוך?
מי רשאי לבצע היפוך?
היפוך מתבצע אך ורק בבית החולים ובחדר לידה, על מנת לספק את כל האמצעים הרפואיים באופן מיידי במידת הצורך. מאחר וחשוב מאוד לבצע ניטור של העובר ואולטרסאונד במהלך תהליך ההיפוך, הפרוצדורה לא מתבצעת בקליניקות או במכונים פרטיים.
מהן הסכנות בהיפוך?
האם חייבים לבצע היפוך על מנת ללדת?
לא. למעשה, ההיפוך הינה אופציה הניתנת ליולדת, אך היא רשאית לסרב לה. יחד עם זאת, מאחר ולא מבצעים לידות עכוז, בשל הסיכונים הרבים הקיימים לעובר, הרי שהאלטרנטיבה להיפוך היא ניתוח קיסרי.
האם היפוך גורם ללידה?
כיצד יולדים לאחר היפוך?
במידה והיפוך העובר עבר בהצלחה, הלידה הינה לידה רגילה, ללא כל התוויה רפואית שונה. הלידה תתפתח באופן ספונטני ולמעשה, אין כל הבדל בין יולדת שעברה היפוך לבין יולדת שלא עברה היפוך. במקרים בהם ההיפוך לא צלח, והעובר נשאר במנח עכוז, יש צורך בלידה קיסרית, אשר נקבעת בין השבוע ה 37 להריון לשבוע ה 39 להריון, על מנת לא להגיע למצב של התפתחות לידה כאשר העובר במצב עכוז.