שאלות רבות מעסיקות נשים בהריון לאורך כל תשעת החודשים המופלאים, הלא פשוטים, לעתים מסעירים הללו.
אחת השאלות המרכזיות שמתחילות להעסיק אותנו בעיקר לקראת סוף השליש האחרון היא כיצד נוכל להתמודד עם כאבי הצירים. בהיריון ראשון שאלות כמו מה מרגישים בכלל בזמן צירים ואיך יודעים שהגיע הזמן ללדת מעסיקות אותנו אפילו יותר.
ראשית כל, מהם צירים?
איך זה מרגיש?
שאלת השאלות. ממש כמו שכל הריון הוא אחר לגמרי, כל אחת מרגישה את זה מעט שונה. בעוד יש נשים שחשות את הצירים בדומה לכאבי המחזור, אחרות חשות בכאב חד בגב, אחרות בכלל מרגישות את זה בירכיים, מאין כאב שעולה מעלה לכיוון המפשעה. מבנה הציר הוא בצורה של ׳גל׳ שחוזר על עצמו ואם זה אכן ההריון הראשון שלך, קשה לדעת איך את תרגישי את זה.
איך תזהי ציר מתקרב?
איך מתמודדים עם הכאב?
עוד לפני שמתחילה הלידה לפני שנוסעים לבית החולים, כבר בבית, מה שנקרא שלב הלטנטי שזה הוא השלב שהגוף שלנו מתחיל להתכונן ללידה, שלב שגם יכול להתארך ולהימשך כמה שעות יש כל מיני תנוחות שדרכן אפשר להקל על הכאב.
הישענות על הקיר
בין הצירים
בין ציר לציר חשוב מאוד להקפיד לנוח. ניתן פשוט להישאר באותו מנח, להשעין את האמות ואת הראש על גבי הקיר ולנוח. לפעמים מגע עדין על האזור התחתון של הגב יכול להקל, אך יש נשים שמעדיפות לעבור את זה ללא מגע.
ניתן גם לבצע תנועות מעגליות על גבי כדור ״פיט בול״, לשני הצדדים תוך כדי נשימות. עיסוי עדין בגב העליון יכול להקל גם כאן, אבל זה תלוי כבר בך. הליווי בשלב הזה מאוד חשוב שכן הוא מעניק תמיכה ותחושה טובה.
בנוסף, ישנה דרך אלטרנטיבית להתמודד עם כאבי הצירים והיא באמצעות שיטת הדימיון המודרך המסייעת בשליטה מוחית והכרתית בועמעום הכאבים במהלך קבלת הצירים בתוך תהליך הלידה.