דולה לי

דמי לידה


דמי לידהדמי לידה הם כספים המשולמים לנשים עובדות שיצאו לחופש לרגל לידה. מטרת דמי הלידה היא לפצות את העובדת על אובדן ההכנסה או השכר בפרק הזמן שבו היא לא נמצאת בעבודה, לרגל ההיריון והלידה.

רבים לא יודעים זאת, אך החל משנת 1998, בן הזוג יכול בהחלט להחליף את היולדת בחלק מהתקופה ולקבל בהתאם לתנאי החוק את דמי הלידה. המבוטחות שעבורן דמי הלידה רלוונטיים הן:

מה הם תנאי הזכאות לדמי לידה?

דמי הלידה ישולמו לפי הפירוט הבא:

כיצד מגישים את התביעה?

כדי לקבל את דמי הלידה, בשלב הראשון יש למלא טופס תביעה לדמי לידה ואת הטופס החתום יש להגיש לסניף הביטוח הלאומי במקום המגורים של המבוטחת.

את התביעה ניתן להגיש בתיבת השירות של הסניף, אבל גם בפקס ובדואר. בנוסף, ניתן למלא את טופס התביעה באופן מקוון, אם כי האפשרות המקוונת רלוונטית רק לנשים לאחר הלידה.

לטופס התביעה יש לצרף מספר מסמכים נוספים להלן:               

שיעורי דמי הלידה

דמי הלידה יועברו לחשבון הבנק של הזכאית בתשלום אחד בלבד. מדובר על גמלה מחליפת שכר הנקבעת בהתאם להכנסת היולדת, אך ישנה תקרה לגובה הגמלה, בגובה ההכנסה המרבית לתשלום של דמי ביטוח לעובדת עצמאית ולעובדת שכירה, כפי שהיה בחודש שקדם ליום בו הפסיקה את עבודתה. נכון להיום עומד סכום דמי הלידה המקסימלי ליום על 1459.5 שקלים.

ניכויים מדמי הלידה

מדמי הלידה ינוכו מס הכנסה, דמי ביטוח בריאות ודמי ביטוח לאומי לפי השיעור הקבוע בחוק. כמו כן אם קיים חוב בחשבון דמי הביטוח, המוסד לביטוח לאומי רשאי לזקוף את דמי הלידה על חשבון החוב. מעבר לזה, המוסד לביטוח לאומי יכול לשלול את הזכות לקבלת חלק מדמי הלידה או את כל הסכום מיולדות שעובדות שלא במשק ביתן במהלך התקופה שמשולמים להן דמי הלידה.

Exit mobile version